SuperLemonHaze-DarkDevil ve BigYield Auto

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 14998
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 14998

Guest
Öncelikle herkese sevgiler saygılar. Umarım sorunsuz 6. Hasatım olacak bu sizlerle paylaşmak istedim. Her hasatla yeni şeyler öğrendim, geliştim devam da ediyorum gelişmeye.Günlüğü bilgilerimi paylaşarak yazacağım o yüzden fikirlerinizi, önerilerinizi yazmaktan çekinmeyin lütfen, yardımlaşarak, paylaşarak gelişeceğiz.Tohumsuza selamlar buradan bana attığın mailler, yardımların olmasa cesaret edip başlamazdım seneler önce. 

TOHUMLAR
6 x Super Lemon Haze (Greenhouse Seeds)
1 x Dark Devil Auto (Sweet Seeds)
2 x Big Yield Auto (Phoenix Seeds)
1x OG Kush (Dinafem Seeds)

Işık 600W Çift Spek HPS Cooltube ile
1.2m x 1.2m x 2m çadır
6 adet 18 litre plastik saksı ve tablaları
Toprak Biobizz Lightmix Guanokalong yarasa gübresi ile karıştırdım
Gübreler
General Hydroponica Flora Serisi Micro Grow Bloom
GH Diamond Nectar (fulvik-humik asit) Bitki için hazinedir
GH Bioroots
GH BioBloom
Advance Nutrients Calmag
AN Flawless Finish

Tohumlar gelir gelmez işe koyuldum. Grindi yüksek bir zımpara kağıdı ile tohumları hafif zımparaladım sonra ılık suyun içerisinde 24 saat beklettim. Kağıt havluya aktarıp streç film ile sardım ve karanlık sıcak bir ortama geçirdim. Bu işlemleri 3x SLH 1x OG 1x DD 1x BY için yapmıştım ama og ve 1 slh ne yazık ki kök vermedi 3 gün sonunda.. Bende yedekteki 2 SLH yi daha ıslattım. 

18 Şubat 
Köklenen tohumları 18litre saksıların ortasına 1cm derinlikte deliklere yerleştirdim, kökler aşağıya gelecek şekilde. Toprağı gübresiz su ile nemlendirip saksıların üzerini streç film ile kapladım ve CFL ışığı fişe taktım. Çadır içi nem %70lerde sıcaklık gündüz 22-24 gece 17-19 derece

21 Şubat
4 Tohumda topraktan çıktı ilk yapraklar gözüküyor bazılarının kabuğu tam atmamış vaziyette hiç dokunmuyorum bitkiye zarar verebilir. Boyları 2-3cm max. DD biraz daha küçük. Yine gübresiz su ile nemlendirip streçi çöpe attım. HPSye geçiş yaptım 18 saat ışık yanacak artık çiçeklenmeye kadar. Eğer elektrik faturası sıkıntınız var ise CFL ye devam edebilirsiniz. Bitkilerle cooltube mesafesi 40cm. 20cm olan bir fanı yüksekten çalıştırdım bitkiler hafif sallanıyor bu gövdenin güçlü olması için gerekli.
Sıcaklık 26-28C arası Nem %35-45 buhar makinem hala gelmedi ondan nemim düşük %70 olması gerek...
Bitki ışık mesafesini en iyi el tekniği ile ölçebilirsiniz arkadaşlar kesin rakam vermek saçma her ortam farklı çünkü, elinizi ışığın altına tutun yavaşça indirin elinizin yanmadığı noktada bitkiler de zarar görmez. Unutmayın bitkiye ışık ne kadar yakınsa aldığı lümen artar ne kadar uzaksa azalır. 

24 Şubat
Bitkilerin büyüme hızı güzel DD dışında hepsi 8cm, DD nedendir kısa hala, nazlı çıktı ama strain olarak minik bitkiydi zaten göreceğiz. Bugün ilk gübreli suyu vereceğim. 4 bitki için 1 L kullanacağım.
Oranlar
Flora micro 0.2ml/L
Grow 0.2ml/L
Bloom 0.1ml/L
Bioroots 2 damla/L özel minik bir şişe bu gözdamlası gibi
Diamond Nectar 2ml/L
Calmag 2ml/L
Burada önemli birkaç yer var arkadaşlar yukarıda 6 çeşit şişe var buna karşılık 6 adet şırıngam var 2ml kapasiteli eczanede 50kuruşa satılıyor. Tüm şırıngalara isimler yazdım ki hangisi hangi şişe için bileyim karışmasın. İkinci önemli nokta 1litre suya ilk olarak flora microyu ekliyorum ve karıştırıyorum sonra growu ekliyorum ve karıştırıyorum sonra bloom ekle karıştır ardından 2 damla bioroots karıştır diamond nectar ekle karıştır calmag ekle karıştır(bunu yapmamızın sebebi besin kitlenmesi olmaması için eğer olursa bitkimiz gübreleri topraktan çekemez farklı şırınga kullanma sebebimiz de bu yüzden) şimdi PH ölçmeye geldi sıra ben GH PH kit kullanıyorum daha önceleri kalitesiz elektronik PH metre kullanırdım hep bozuldular işi garantiye almak lazım manuel adamım ben. ( an analog guy in a digital world güzel şarkıdır dinleyin) ph kontrolden sonra 7 civarları çıktı bende karışıma 1ml PH Down ekledim ve tekrar kontrol ettiğimde 6.5 civarıydı. Şimdi gelelim sulamaya. Gübreli suyu asla bitkinizin yapraklarına değdirmeyin, değdiği yerler yanar ve ölür geri gelme şansı yok, ilk zamanlarda önemi yüksek yaprak yüzeyi ne kadar fazla ise o kadar çok ışık absorbe edip fotosentez yapar bitkimiz. İlk gövdenin dibinden başlıyorum sulamaya dairesel şekilde dışarı doğru açılıyorum. Kökler toprakta nerede su varsa oraya doğru uzarlar. Kök ne kadar fazla ise bitki o kadar büyük, güçlü olur bu da aldığımız hasatı arttırır. Sulamayı bitirdim. Sıcaklık şu anda 27 derece Nem %38 kargo hala gelmedi.. Işık kapalıyken sıcaklık 2 gündür 17 dereceydi BY biraz etkilenmiş gibi duruyor bundan siz ne düşünüyorsunuz.

BİG YİELD AUTO
https://i.imgur.com/5xy14Cb.jpg

SUPER LEMONLAR
https://i.imgur.com/feVDKIh.jpg
https://i.imgur.com/Lyu8V3M.jpg

DARK DEVİL
https://i.imgur.com/sxD9SQJ.jpg

26 Şubat

Buhar makinem dün geldi hemen çalıştırdım 24saattir nem oranı %65-70 arası sabit.Işık kapalıyken olan sıcaklık sorununu hallettim şu anda 20-22 derece arası sabit. Bu sabah dinlendirilmiş su ile PH ayarlaması yapıp(gübresiz) suladım bitkileri. SLHin bir tanesinin yaprakları kıvrıldı nem sıcaklık daha önce düşük olduğu için mi genetikten mi bilemiyorum.

Fotosu burada
https://i.imgur.com/YxrlAWh.jpg
Diğer SLH
http://imgur.com/a/P5Q8qmK
Big Yield Auto
http://imgur.com/a/wIbZ1ZX
Dark Devil Auto
http://imgur.com/a/mdyLyAh

Çiftspektrum lambayı Growroom Tech marka 600W MH ile değiştirme kararı aldım. MH lamba 4200 kelvin 60000lümen diyor. Scrog yapmayı planladığım için dual yerine MH kullanmamın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Büyüme döneminde MH kullananlar daha kısa boğum aralarına sahip olduklarından, dual kullananlar ise daha uzun boğum arası oluştuğundan bahsetmişler. 
Bir de danışmak istediğim bir konu var PAR. Anladığım kadarıyla bitkinin fotosentez için absorbe edebildiği ışık miktarını belirtiyor. Fotosentez için kullandığı dalga boyları belli hepsini absorbe etmiyor bazılarını yansıtıyor. Kırmızı, sarı, turuncu, yeşil ve mavi kullandığı dalga boyları. PPF ise ışık yoğunluğunu ölçmede kullanılan değer.Lamba ne kadar uzaksa bitkimize ppf değeri azalıyor, absorbe ettiği ışık azalıyor gelişimi yavaşlıyor.
200 - 400 PPF köklendirme ve klonlama için
400 - 600 PPF erken ve geç büyüme dönemi için
600 - 900 PPF çiçeklenme dönemi için en uygun değerler.
1000 üzerine çıktığında ise ışık absorbe sınırını geçip karbonhidrat sınırına geçiş yapıyor. Co2 takviyesi sanırım bu süreçte işe yarıyor çiçeklenme süresince??? 

Şimdi zurnanın zırt dediği yere gelelim. Adamlar PPF ölçümü yapmış 4x4 çadır ve farklı watta lambalarla beraber aircool hood reflektör kullanarak. Ben 600w lambaya ve cooltube sahibi olduğum için alttaki grafik tam bana göre. İsteyen olursa 400W ve 1000W değerlerini de paylaşabilirim. 

https://i.imgur.com/bRTe7SH.png

Sol taraftaki ölçüm bitkiyle ışık mesafesi 45cm sağ taraf ise 60cm

Ben daha 6. Gün köklenmede olduğum için 200 400ppf değerleri bitkime en faydalı değerler olacak, dualspektrum kullandığım için ışığı 60cm uzağa çekip çalıştırmam en yararlısı mı olacak? 
Mhnin değerleri görüldüğü gibi daha düşük ama mavi dalga boyu daha yüksek dual yerine mh kullanmam avantaj mı değil mi? Kafamda deli sorular sitede işin piri insanlar bulunuyor tavsiyelerinizi dinlemek isterim. Bir de SLH deki yaprak kıvrılmaları acaba ışığın yaklaşık 35-40cm uzakta olmasından mı kaynaklandı?
 
R

Ripley'sOG

Guest
Etkilenmesi gayet normal o sıcaklık ve nem dereceleri gerçekten  düşük vaziyette ama kargon gelir ise kisa sürede kendini toplar ve yoluna devam eder.Guzel bir günce olucak umarim

Hasatin bol olsun
 
Ü

Üye silindi 14998

Guest
Teşekkürler arkadaşlar umarım yardımcı olabilirim sizlere, sizlerden yardım alacağımdan eminim :)
 
R

Ripley'sOG

Guest
Markadan markaya shp ile mh arasi fark değişiyor grolux ile eye hortilux diyelim  spektrum kalitesinden baslayarak en ince farkina kadar fark var.elindeki dandik shp ise orjinal mh veg dönemi icin daha op yani kullanılabilir  ama dua et bitkin  yanmamis bu ışıkları  600w gibi  güçlü  bir ışığın  bitkinin yakmadığını  dua et  bence cfl ya da floresan  alip yoluna devam et.
 
Ü

Üye silindi 14998

Guest
Cvp: SuperLemonHaze-DarkDevil ve BigYield Auto

Ripley' Alıntı:
Markadan markaya shp ile mh arasi fark değişiyor grolux ile eye hortilux diyelim  spektrum kalitesinden baslayarak en ince farkina kadar fark var.elindeki dandik shp ise orjinal mh veg dönemi icin daha op yani kullanılabilir  ama dua et bitkin  yanmamis bu ışıkları  600w gibi  güçlü  bir ışığın  bitkinin yakmadığını  dua et  bence cfl ya da floresan  alip yoluna devam et.

Lumii nin 125wlığı var cfl onu takıp mı devam edeyim 600W mh mi? 
magicplantin shpsi takılı olandı(kaliteli olduğunu sanmıyorum) bir de sylvania var 600w shp onu kullanmadım daha hiç çiçeklenme için saklıyorum. 
Son olarak ışık kaynağından gelen sıcaktan dolayı mı yanma gerçekleşebiliyor yoksa başka etkenler olabiliyor mu ışıkla ilgili
 
R

Ripley'sOG

Guest
125lik cflyi takip devam et bitkin en azindan 10 15 gün gelsimine göre  6 7 yaprak yapana kadar bekle en azindan sicaktan ziyade ışık  yoğunlugu gücü  olarak algila isiyi kontrol edemiyorsan onunda etkisi vardir fazla geliyor  bitkine 50wattlik prize 500w takip zorlamak gibi
 
Ü

Üye silindi 14998

Guest
Cvp: SuperLemonHaze-DarkDevil ve BigYield Auto

Ripley' Alıntı:
125lik cflyi takip devam et bitkin en azindan 10 15 gün gelsimine göre  6 7 yaprak yapana kadar bekle en azindan sicaktan ziyade ışık  yoğunlugu gücü  olarak algila isiyi kontrol edemiyorsan onunda etkisi vardir fazla geliyor  bitkine 50wattlik prize 500w takip zorlamak gibi

Cansın adamım teşekkür ediyorum. Isı kontrolunde sıkıntı yok 27dereceyi geçmiyor içerisi nem ölçer tam cooltube aşağısında bitkilerin yanında duruyor. Cfl ile devam ediyorum.

Diğer postta anlattığın supersoil olayı hala kafamı kurcalıyor yolladığın adamın videolar yararlı oldu. Yeni siteniz hayırlı olsun bu arada. Tea kompostu yapmayı göstermiş General yeni ürün alacak bütçem yok bir süre, evde şunu buldum

http://www.bahcestore.com/maxi-turbo-40-amino-asitli-sivi-g%C3%BCbre-bahce-bag-peyzaj-hobi-izmir-gidacarsisi
Bu kompost için kullanılır mı sence organik falan diyor ama çok kolpa duruyor? 
Ayrıca solucan gübresi yarasa gübresi katı olarak var elimde.
GH  diamond nectar fulvik için var
Weed ve thrive yerine önerebileceğin fiyatı ucuz mineraller elementler içeren ürünler var mı? 100lira tanesi..
B-52 alsam ya da eklesem komposta ya da budcandy ikisinden birini vs
Toprağım hazırlamışım sentetiklerle devam etmeyim diyorum ya da salla geç bunları sonraki hasatına tamamen bilgili malzemeli donanımlı şekilde başla mı dersin? Elimdekilerle yürüyeyim vs. Teşekkürler şimdiden.
 
R

Ripley'sOG

Guest
  1. Aynen çok kolpa duruyor bence güvenme git biobizz alsan daha iyi
  2. Hiccc uğraşma guzel kankam bak elindekiyle devam et goruceksin onlarla bile bitkin büyüyecek sende  bu sira zarfinda paran biriktirir ya da maasini alir yeni growunda daha iyi sistem kurarsin bence hic harcama parani
 
Ü

Üye silindi 14998

Guest
9. Gün
Ripleyin önerisi ile cfl geçiş yapmıştım bu şekilde devam ediyorum. Bir kere gübreli sulama yaptım bitkilere
GH Flora Micro+Grow+Bloom 0.2şer ml/L  
Diamond Nectar 2ml/L
Proroots 2damla/L
Tds ölçere pil aldığımda ppm değerlerini paylaşacağım yönlendirmeleriniz için
PH 6.5
Sıcaklık ışık açıkken 27 C kapalıyken 21-22 C cfl geçtiğim için ufo kullanıyorum odayı ısıtmaya
Nem %65-70
Super Lemon Hazeler
http://imgur.com/a/EH6Aw6a
Bigyield Auto
http://imgur.com/a/l5PDb8r
Toparlamasına daha vakit var. 
DarkDevil Auto
http://imgur.com/a/mdkEts3
DD boyu uzamıyor gibi bir şey 18/6 ışıktan dolayı mıdır? Saat 12:00-18:00 arası karanlık evredeler. Bu süreçte balkonda güneşe çıkarmamı önerir misiniz burada sıcaklık vs güzel durumda.4-6 saat güneş almasını sağlayabilirim.
 
Ü

Üye silindi 14998

Guest
Veg 16.gün
Bitkiler gayet sağlıklı ilerliyor. MH ışığa geçiş yaptım. Yaklaşık 3günde bir gübreli 1er lt su veriyorum bitkilere. Dün 3 bitkiye fimming uyguladım umarım başarılı oldu göreceğiz ilerleyen günlerde. 
GH Flora serisi
Gro 1.5ml/L
Micro 1ml/L
Bloom  0.5ml/L
Diamond nectar 2ml/L
Proroots 2damla/L
Sonraki sulamaya sadece su kullanacağım bitki başı 3 lt kadar
Nem %65-60 arası
Sıcaklık max 28 min 21 derece
Super Lemon Hazeler
http://imgur.com/a/OafcFA1
Big Yield Auto
http://imgur.com/a/dMi2P7Q
Dark Devik Auto
http://imgur.com/a/n9DzEYq
Genel
http://imgur.com/a/5yU5mKv
 
R

Ripley'sOG

Guest
Sintharia' Alıntı:
Veg 16.gün
Bitkiler gayet sağlıklı ilerliyor. MH ışığa geçiş yaptım. Yaklaşık 3günde bir gübreli 1er lt su veriyorum bitkilere. Dün 3 bitkiye fimming uyguladım umarım başarılı oldu göreceğiz ilerleyen günlerde. 
GH Flora serisi
Gro 1.5ml/L
Micro 1ml/L
Bloom  0.5ml/L
Diamond nectar 2ml/L
Proroots 2damla/L
Sonraki sulamaya sadece su kullanacağım bitki başı 3 lt kadar
Nem %65-60 arası
Sıcaklık max 28 min 21 derece
Super Lemon Hazeler
http://imgur.com/a/OafcFA1
Big Yield Auto
http://imgur.com/a/dMi2P7Q
Dark Devik Auto
http://imgur.com/a/n9DzEYq
Genel
http://imgur.com/a/5yU5mKv


Kanka gayet sagliklilar mh şimdi geçmen üstüne tatlı olmus resmen tek diyebilcegimiz yaprak spreyimi yaptin yoksa yikadin mi isik altinda damlacik olmamasına dikkat et,

Hasatin bol olsun
 

Icarus

Kıdemli Üye
Cvp: SuperLemonHaze-DarkDevil ve BigYield Auto

Gayet sağlıklı görünüyor hasadın bol olur inş .  takipteyiz paylaşımların devamını bekliyoruz :)
 
Ü

Üye silindi 14998

Guest
Cvp: SuperLemonHaze-DarkDevil ve BigYield Auto

Ripley' Alıntı:
Kanka gayet sagliklilar mh şimdi geçmen üstüne tatlı olmus resmen tek diyebilcegimiz yaprak spreyimi yaptin yoksa yikadin mi isik altinda damlacik olmamasına dikkat et,

Hasatin bol olsun

Teşekkürler kardeşim. Evet temiz su ile sprey yaptım çeşme suyu çok kireçli nem makinesine çeşme suyu kullanıyorum yapraklarda çok hafif minik nokta şeklinde kireç kalıyor temizlensin diye bir de sulama ile beraber sprey yapıyorum yağmur etkisi kafası :) silkiyorum her yaprağı mercek etkisi ile yakmasın diye. Kullandığım gübreler ile carboload + overdrive önerir misin çiçeklenmeye geçtiğimde? Probloom eklenecek general hydroponiğin ekstra kullandıklarıma.
 
R

Ripley'sOG

Guest
Advenced ürünleri kaliteli bahsettiklerin işini görür ama ghe ile kullanımı ne olur deneyimlemedim kullanan varsa yesillendirin kankamizi
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • NewGardener NewGardener:
    ** ******* ***** ****** ** ** *** ******* *** ****** ****** *** *** *
  • Ş ŞekerBank:
    ******** ********
  • H Heisenberg01:
    ********
  • H Heisenberg01:
    hahahaha**
  • H Heisenberg01:
    ******** ********* ** *** * ******* ** **
  • H Heisenberg01:
    **** ***** ******* ** *
  • H Heisenberg01:
    ********** * **** ******** ***** ******* ***** ** *
  • H Heisenberg01:
    ***** ******* ***** ****** *** *
  • H Heisenberg01:
    ****** * ****** ***
  • H Heisenberg01:
    hahahaha** *** **
  • Ş ŞekerBank:
    ****** ***** **** ********** * **** ****** *** ***** ******** **** **** ****** ****** ******* *** **** *** ****** ****** **** **** ** ***** *** ****** hahahaha*
  • NewGardener NewGardener:
    *** **** ***** ***** ****** ***** ***** ****** ***** *********
  • Ş ŞekerBank:
    **** ** ******** ***** ********* ***** ****** **** ****** ********** ****** *****
  • Ş ŞekerBank:
    ** ***** ** ***** ******** ** ******* ** ***** *** ***** ******
  • NewGardener NewGardener:
    ***** ****** ****** ******* ******** *****
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ****** *** **** ******* ******* ***** ****** ** ** *** ******* *** ****** ****** *** *** *
    +1
  • B bongalov:
    *** ****** ******** hahahaha ***** ****** ** ** *** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ******** **
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    **** ******** ***** ********* ******** ***** ** ***** ******** ** ******* ** ***** *** ***** ******
  • fenomenbey fenomenbey:
    hahahaha ****** ******* ** **** **** ***** ********** hahahaha* *** ***** ****** ********** ********* ****** ******* ****** ******** hahahaha* *** ****** ********** hahahaha ******* hahahaha**** ***** ********* **** ******** ******* hahahaha hahahaha**** ***** ***** ****** *
  • B bongalov:
    hahahaha ******** ***** ********** ******* ******* ****** **********
  • B bongalov:
    *** ****** ** ***** *********
  • B bongalov:
    ****** ****** hahahaha*** **********
  • fenomenbey fenomenbey:
    ******** hahahaha**
  • B bongalov:
    *******
    +1
    B bongalov: ******* +1
    Üst