Selam kankalar dün brownie yaptım, 1.5 saat sonra kafası geliyor, 8 saat kafa yaşadım gerçekten sindirilerek kana karışması ayrı bir kafa yaşatıyor insana, o zaman tarife geçelim.
UYARI : Kafa olarak kağıda sarıp içtiğinden çok daha yoğun ve uzun sürüyor! O yüzden çalışan biriyseniz tatil günü pişirin..
Evcil hayvanınız varsa bunlara ulaşmasını engelleyin, aşağıdaki gibi sorun yaşayabilirler..
|
Bu tarifte Keneviri yağ olarak değil direkt sömek olarak tarife ekliyoruz. ilk olarak esrarımızı
dekarboksilasyon işleminden geçirmemiz gerekiyor.
Bu sayede esrarın içindeki THC-A'yı THC'ye çevireceğiz.
Esrarımızı çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıyoruz, fırını 120'C ye ısıtın (
120 santigrat derece detayı önemli daha fazlası THC'yi buharlaştırabilir), fansız modda tepsinin üzerine koyup orta gözde 30 dakika ön pişirme işlemine tabi tutuyoruz.
Bu işlemden sonra artık esrar'dan yiyerek fayda sağlayabiliriz.
Fotoğrafta görüldüğü gibi rengi kahverengine dönüşüyor.Sonra grinder ile çekiyoruz.
Bundan sonra istediğiniz herşeye katıp yiyerek kafa yaşayabilirsiniz.
Malzemeler
- 2 gr esrar (%thc-cbd oranına göre değişiyor, siz kendi oranınızı deneyerek bulun. iyi sigara için kişi başı 0.5 gr yeterli.)
- 100 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)
- 1 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1/3 su bardağı toz şeker
- 1/3 su bardağı un
- 1/3 paket vanilya
Püf Noktası
Dekarb ettiğimiz esrarı eritilmiş tereyağına ekleyip, çikolatayı yağın sıcaklığında güzelce eritmeye özen gösterin. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra eritilmiş tereyağlı çikolatayı içerisine azar azar ilave edin. Harcın içerisine dilerseniz fındık, ceviz, badem gibi kuru yemişlerden ya da vişne, çilek gibi kırmızı meyvelerden ilave edebilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Eğer brownie'nin nemli kalmasını istiyorsanız 160 derecede 20 dakikadan daha fazla pişirmeyin. Ancak daha kuru kıvamlı seviyorsanız 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında üzeri hafif çatlamaya devam edecektir.
Kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.
- Eridiği gibi ocaktan alın ve tereyağınız henüz sıcakken esrarı ve parça parça böldüğünüz çikolataları içerisine aktarın. Tereyağının sıcağı ile erimesini sağlayın.
- Ardından tereyağlı çikolata karışımını oda sıcaklığında soğuması için bir kenara alın.
- Bir kabın içerisine yumurtaları alın, şekeri de ilave ederek güzelce çırpın.
- Çırpılan şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı aktarın ve karıştırmaya devam edin.
- Tüm karışımı ekleyip karıştırdıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin. Spatula yardımıyla brownie harcını tüm malzemeler birleşinceye dek katlayarak karıştırın.
- Ardından yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş 20 cm'lik kare kek kalıbına hazırladığınız karışımı aktarın. Üst kısmını spatulayla düzelti.
- 160 derecede önceden ısıtılmış fansız fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar dinlendirin.
- Afiyet olsun,hep yüksek kalın!